Sposób przygotowania:
Grzyby w cieście piwnym
Grzyby oczyścić, opłukać, osączyć z wody.
Z piwa, żółtek, maki przygotować ciasto i przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego.
Białka ubić na pianę, dodać do ciasta i wymieszać.
Osączone grzyby zanurzać w cieście smażyć w głębokim naczyniu (może być rondel) na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Podawać na ciepło z ziemniakami lub frytkami.
Z piwa, żółtek, maki przygotować ciasto i przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego.
Białka ubić na pianę, dodać do ciasta i wymieszać.
Osączone grzyby zanurzać w cieście smażyć w głębokim naczyniu (może być rondel) na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Podawać na ciepło z ziemniakami lub frytkami.