Sposób przygotowania:
Grzyby w śmietanie
Dokładnie umyj grzyby odsącz z wody i pokrój kapelusze kroimy w paski, a nóżki w plasterki.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Zieloną pietruszkę umyj i posiekaj drobno. Rozgrzej na patelni tłuszcz i wrzuć do niego cebulę podsmażaj cebulę przez ok. 1min.
Następnie do cebuli dodaj wcześniej pokrojone grzyby 2-3 łyżki wody, sól i duś pod przekryciem ok. 1 godziny.
Jeżeli w czasie duszenia woda wyparuje to dolej taką samą ilością.
Po 1 godzinie wymieszaj śmietanę z mąką wlej to do grzybów na patelni i zagotuj.
Podczas gotowania dopraw do smaku pieprzem i posyp pietruszką.
Podawaj z ziemniakami;)
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Zieloną pietruszkę umyj i posiekaj drobno. Rozgrzej na patelni tłuszcz i wrzuć do niego cebulę podsmażaj cebulę przez ok. 1min.
Następnie do cebuli dodaj wcześniej pokrojone grzyby 2-3 łyżki wody, sól i duś pod przekryciem ok. 1 godziny.
Jeżeli w czasie duszenia woda wyparuje to dolej taką samą ilością.
Po 1 godzinie wymieszaj śmietanę z mąką wlej to do grzybów na patelni i zagotuj.
Podczas gotowania dopraw do smaku pieprzem i posyp pietruszką.
Podawaj z ziemniakami;)