Sposób przygotowania:
Grzyby w sosie śmietanowym
Grzyby przebrać, drobno pokroić i dobrze odsączyć. Wlać na patelnie 2 łyżki oleju i smażyć grzyby dotąd aż woda całkowicie odparuje. Lekko podsmażyć i zaprawić mąką ze śmietaną. Jeżeli jest zbyt gęsty dolać wody. Jak jest za dużo aby zjeść na raz -
gotujące nakładam w słoiczki i trzymam w lodówce dosyć długo, aż znów mam chęć na grzybki. A taki sos pasuje do wszystkiego - ziemniaki, kasza, makaron.
gotujące nakładam w słoiczki i trzymam w lodówce dosyć długo, aż znów mam chęć na grzybki. A taki sos pasuje do wszystkiego - ziemniaki, kasza, makaron.
Henia
dominik123
robię tak wszystkie potrawy, oczywiście wlewam gorące do słoików i nic mi nigdy nie skisło - tydzień do 2 tygodni na pewno się nie zepsuje tylko tyle nigdy nie wytrzyma taki sos, robię tak zupy, sosy, kapustę, fasolkę, leczo - wszystko jedno czy zaprawione śmietaną czy nie
kamazka439
oczywiście, ja też wlewam do słoików wszystko to co mi zostaje z obiadu i nigdy mi się nic nie popsuło, radzę spróbować, lepiej przechowywać wszystko w słoiku zawekowane niż ustawiać niedojedzone garnuszki i potem wylewać