kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Grzyby w sosie śmietanowym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

zawsze robię w słoiki i przetrzymuję w lodówce

Grzyby w sosie śmietanowym

Składniki:

Grzyby w sosie śmietanowym

 

 

Sposób przygotowania:

Grzyby w sosie śmietanowym
Grzyby przebrać, drobno pokroić i dobrze odsączyć. Wlać na patelnie 2 łyżki oleju i smażyć grzyby dotąd aż woda całkowicie odparuje. Lekko podsmażyć i zaprawić mąką ze śmietaną. Jeżeli jest zbyt gęsty dolać wody. Jak jest za dużo aby zjeść na raz -
gotujące nakładam w słoiczki i trzymam w lodówce dosyć długo, aż znów mam chęć na grzybki. A taki sos pasuje do wszystkiego - ziemniaki, kasza, makaron.

Tagi:

grzyby