Grzyby z cebulą i boczkiem Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotować grzyby z cebulą i boczkiem.

Grzyby z cebulą i boczkiem  Asus

Składniki:

Grzyby z cebulą i boczkiem Asus

 

  • 1 kg różnych grzybów ( podgrzybki, maślaki, kurki)
  • 1 jajko
  • 15 dag. surowego boczku
  • 1 średnia cebula
  • Sól, pieprz
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Grzyby z cebulą i boczkiem Asus
Grzyby dokładnie oczyścić, opłukać osączyć i pokroić na małe kawałki. Boczek pokroić w małą kostkę. Smażyć na patelni aż wytopi się tłuszcz i powstaną skwarki. Dodać obraną, posiekaną na drobno cebule, smażyć przez chwile. Następnie wrzucić grzyby, polać odrobiną wody i dusić na małym ogniu tak długo aż będą miękkie. Na końcu do grzybów dodać jajko, zamieszać , zwiększyć ogień i dusić do tego momentu aż jajko się zetnie , zestawić z ognia doprawić solą, pieprzem i posypać posiekaną na drobno natką pietruszki.