ilka222

ilka222

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Grzyby z koncentratem pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna przekąska z leśnych grzybów

Grzyby z koncentratem pomidorowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grzyby z koncentratem pomidorowym

 

  • 2 kg mieszanych grzybów
  • 3-4 listki laurowe
  • 15 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 słoiki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki soli
  • 1/2 szkl octu
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl oleju
  • 1 kg cebuli
  • pieprz mielony do smaku

Sposób przygotowania:

Grzyby z koncentratem pomidorowym
Grzyby oczyścić. Grzyby obgotować, odcedzić.  Do garnka wlać olej, dodać pokrojoną cebulę, zeszklić. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz oraz przecier pomidorowy i grzybki. Dokładnie wymieszać i dusić około 10 minut.  Do grzybków dodać sól, cukier i ocet, jeszcze chwilę dusić. Gotowe grzybki nakładać do słoiczków. Do garnka wlać wodę, włołyć słoiki i pasteryzować około 15 minut. 
Grzyby z koncentratem pomidorowym
Do garnka wlać olej, obrać i posiekać cebulę, włożyć do garnka, zeszklić
Grzyby z koncentratem pomidorowym
Do garnka dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i koncentrat
Grzyby z koncentratem pomidorowym
Dodać ugotowane i odsączone grzybki, wymieszać, dusić
Grzyby z koncentratem pomidorowym
Do garnka dodać sól, cukier, ocet, dusić jeszcze chwilę