agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

grzyby z ogniska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne danie na ognisko lub na grilla. Smacznego.

grzyby z ogniska

Składniki:

grzyby z ogniska

 

  • 1 kg borowików
  • 8 kromek chleba
  • 2 łyżki oleju
  • 5 cebul
  • 30 dag kiełbasy
  • 1 łyżeczka bazylii
  • pieprz, sól

Sposób przygotowania:

grzyby z ogniska
Grzyby oczyścić, umyć, a następnie oddzielić kapelusze od trzonków. Grzyby podgotować w osolonej wodzie, odsączyć na durszlaku. Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki. Kiełbasę pokroić w plastry. Nadziewać na patyki lub rożenka na przemian. Posmarować olejem, oprószyć solą, pieprzem i ziołami. Opiekać nad ogniskiem lub na grillu.

Tagi:

chleb kielbasa