rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Guacamole Rozanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tradycyjny dodatek w kuchni meksykańskiej

Guacamole Rozanki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Guacamole Rozanki

 

  • 1 avocado
  • 1mały ząbek czosnku
  • 1/4 pęczka pietruszki
  • sok z połowy limonki
  • kumin(mielony)
  • sól,pieprz
  • ewentualnie troszke papryczki chili

 

Sposób przygotowania:

Guacamole Rozanki
Avocado obrać,przekroić na pół,wyjąć pestkę i pokroić w kostkę. Wrzucić do naczynia,dodać obrany czosnek.Z połowy limonki wcisnąć sok (można ją najpierw poturlać po desce ugniatając-da więcej soku) i też do naczynia z avocado dodajemy.Umytą pietruszkę drobno siekamy i dodajemy do reszty składników.Wszystko razem miksujemy na gładką masę.Na koniec dodajemy przyprawy i mieszamy.Wstawiamy na około 15 min do lodówki. Podajemy z chipsami nachos lub zrobionymi z placków tortili. Placki kroimy na trójkąty i lekko opiekamy w piekarniku.Można też smarować kanapki. Smacznego:)
Guacamole Rozanki
Składniki i urządzenie niezbedne do wykonania guacamole