Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Gulasz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

kaloryczne, ale pyszne

Gulasz

Składniki:

Gulasz

 

  • 50 dag mięsa wieprzowego, wołowego lub cielęcego
  • cebula, papryka czerwona, marchew
  • 2 łyżki oleju
  • łyżeczka masła
  • sól
  • pieprz
  • łyżka mąki
  • sól czosnkowa

Sposób przygotowania:

Gulasz
Pokroić w kostkę celulę, paprykę, marchew i zeszklić na patelni w małej ilości oleju. Przełożyć do rondla. Mięso pokrojone w większą kostkę natrzeć solą i pieprzem oraz solą czosnkową. Obsmażyć na gorącym oleju na patelni, przełożyć do rondla. Dolać pół szklanki wody, łyżeczkę masła i dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Zaprawić sos mąką i zagotować.