dzastmi

dzastmi

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

gulasz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszny gulasz na bialym winie

gulasz

Składniki:

gulasz

 

  • 30 dag wieprzowiny
  • 1 czerwona papryka
  • 2 cebule
  • szklanka białego wytrawnego wina
  • szklanka bulionu
  • przyprawa do gulaszu prymat
  • 2 łyżki śmietany kesem

Sposób przygotowania:

gulasz
Mięso pokroić w kostkę, przyprawić i podsmażyć na oleju, dodać pół szklanki wina i poddusić około 5 minut, dodać cebule posiekaną w piórka, podsmażyć, dodać paprykę posiekaną w kostkę, zamieszać i dodać resztę wina. Podusić około 10 minut. dodać bulion wymieszany ze śmietaną doprawić sola i szczyptą chilli. zamieszać i dusić na małym ogniu około 10 minut. Podawać najlepiej z kaszą.