agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

gulasz delikatny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

gulasz delikatny..........

gulasz delikatny

Składniki:

gulasz delikatny

 

  • 100 g mięsa
  • 15 g tłuszczu
  • 1 cebula
  • Maggi
  • 100 g śmietany
  • Sól

 

Sposób przygotowania:

gulasz delikatny
Mięso pokroić na małe kawałki i posolić. W rondlu rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso smażyć na silnym ogniu mieszając co jakiś czas. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do rondla.. wlać ćwierć szklanki wody- dusić pod przykryciem- gdy mięso będzie miękkie dodać śmietanę i jeszcze chwilę gotować.