eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Gulasz drobiowo fasolowy Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przygotowałam danie garnkowe, czyli gulasz z piersi kurczaka i fasoli mały jaś z dodatkiem marchewki.

Gulasz drobiowo fasolowy Eli

Składniki:

Gulasz drobiowo fasolowy Eli

mięso

  • 1 kg piersi kurczaka
  • 2 duże cebule
  • 8 ząbków czosnku
  • 2 łyżki przyprawy do kurczaka
  • 8 łyżek oleju rzepakowego

fasola

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowo fasolowy Eli

przygotowanie fasoli

Gulasz drobiowo fasolowy Eli
Namoczoną fasolę ugotować z liśćmi laurowymi i zielem angielskim.

Fasolę przebrać i opłukać na durszlaku. Włożyć fasolę do garnka, zalać wodą i zostawić na całą noc. Fasolę odcedzić i opłukać. Włożyć fasolę do garnka, zalać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie.

Całość posolić i gotować fasolę aż będzie prawie miękka.

przygotowanie składników

Gulasz drobiowo fasolowy Eli
Pokrojone piersi wymieszać z przyprawą do kurczaka.

Piersi kurczaka pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą do kurczaka.

przygotowanie składników cd

Gulasz drobiowo fasolowy Eli
Obrane z łupinek cebule pokroić w kostkę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie składników cd

Gulasz drobiowo fasolowy Eli
Obrany z łupinek czosnek przecisnąć przez praskę.

Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.

przygotowanie składników cd

Gulasz drobiowo fasolowy Eli

Marchewki obrać,umyć i pokroić w talarki.

przygotowanie gulaszu

Gulasz drobiowo fasolowy Eli

Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać kurczaka i obsmażyć ze wszystkich stron.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz drobiowo fasolowy Eli

Do mięsa dodać cebulę z czosnkiem i razem smażyć aż cebula się zeszkli.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz drobiowo fasolowy Eli

Do mięsa dodać marchewkę, podlać wodą i dusić aż wszystko będzie prawie miękkie. Dodać ugotowaną fasolę, słodką paprykę, sól i pieprz do smaku i chwilę dusić razem. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do gulaszu i zagotować. Smacznego!


Tagi:

gulasz danie