Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowo fasolowy Eliprzygotowanie fasoli
Fasolę przebrać i opłukać na durszlaku. Włożyć fasolę do garnka, zalać wodą i zostawić na całą noc. Fasolę odcedzić i opłukać. Włożyć fasolę do garnka, zalać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie.
Całość posolić i gotować fasolę aż będzie prawie miękka.
przygotowanie składników
Piersi kurczaka pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą do kurczaka.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie składników cd
Marchewki obrać,umyć i pokroić w talarki.
przygotowanie gulaszu
Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać kurczaka i obsmażyć ze wszystkich stron.
przygotowanie gulaszu cd
Do mięsa dodać cebulę z czosnkiem i razem smażyć aż cebula się zeszkli.
przygotowanie gulaszu cd
Do mięsa dodać marchewkę, podlać wodą i dusić aż wszystko będzie prawie miękkie. Dodać ugotowaną fasolę, słodką paprykę, sól i pieprz do smaku i chwilę dusić razem. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do gulaszu i zagotować. Smacznego!
gusia1000