Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowy z ryżem
Cebulę drobno kroimy i wrzucamy na patelnię z olejem, smażymy na małym ogniu. W tym czasie kroimy pieczarki - na plasterki lub cząstki, obojętnie. Dorzucamy do cebuli, przyprawiamy solą i pieprzem (pieczarki posypujemy solą od razu po wrzuceniu na patelnię wtedy puszczają wodę i nie trzeba dawać dużej ilości tłuszczu). Umyte filety kroimy w kostkę, delikatnie przyprawiamy i wrzucamy do ceby i pieczarek. Wsypujemy kukurydzę i wszystko niech sobie siedzi w patelni na małym ogniu, od czasu do czasu mieszamy. W tym czasie nastawiamy wodę w garnku i wrzucamy do niej worek ryżu z Kucharkiem/Wegetą i gotujemy ok 15 minut, aż spuchnie. Gdy ryż będzie gotowy odcedzamy i wysypujemy z worka na talerz. Do gulaszu na patelni dodajemy śmietanę i mieszamy. Gulasz dodajemy do ryżu i podajemy z ogórkami.
Smacznego !!!
Smacznego !!!