graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

gulasz fasolowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

gulasz podaje z chlebem na obiad

gulasz fasolowy

Składniki:

gulasz fasolowy

 

  • 0,5 kilograma drobnej fasoli
  • 0,5 kilograma łopatki bez kości
  • 1 cebula
  • 40 deko pieczarek
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól,pieprz do smaku
  • 0,5 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1 torebka sosu myśliwskiego
  • olej do podsmażania

 

Sposób przygotowania:

gulasz fasolowy
fasolkę namoczyć przez 3 godziny w wodzie,mięso umyć , pokroić na małe kawałki, 2 litry wody zagotować dodać do niej pokrojone mięso i odcedzoną fasolę,pogotować przez 30 minut,pieczarki obrać ze skórek i pokroić w plastry,cebulę obrać i pokroić w kostkę, paprykę umyć usunąć z niej nasionka i pokroić ja w kostkę ,na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę,gdy będzie miała złoty kolor dodać pieczarki i paprykę razem podsmażyć przez 20 minut na małym ogniu,następnie przełożyć do gotującego się mięsa,sos myśliwski rozrobić w 0,5 szklanki zimnej wody i wlać do gotującego się gulaszu,dodać koncentrat pomidorowy i doprawić solą i pieprzem do smaku,pogotować razem przez jeszcze 5 minut i podawać gorący