Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Gulasz fasolowy z mastkiem wołowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

typowe danie z kuchni naszych przyjaciół węgrów

Gulasz fasolowy z mastkiem wołowym

Składniki:

Gulasz fasolowy z mastkiem wołowym

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz fasolowy z mastkiem wołowym
umyte mięso kroimy w kostkę w rondlu na rozpuszczonym smalcu zrumienić drobno pokrojoną cebulę oprószyć papryką dodać mięso sól i dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie fasolę najlepiej dzień wcześniej kilka razy opłukać i po zagotowaniu odstawić zmienić wodę na czystą i po kilkuminutowym gotowaniu ponownie przecedzić zalać ciepłą wodą posolić dodać roztarty czosnek gotować do miękkości fasolę i mięso połączyć gotować przez kilka minut