Anna85

Anna85

Szef Kuchni
[Przepisów: 87]

Gulasz indyczy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Gulasz jest pyszny i prosty w wykonaniu.

Gulasz indyczy.

Składniki:

Gulasz indyczy.

 

  • 80 dkg piersi indyczej
  • 2 papryki czerwone
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka zielona
  • 3 łyżki suszonej żurawiny
  • 2 łyżki przyprawy do drobiu
  • 150 ml sosu pieczeniowego
  • 4 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Gulasz indyczy.
Pierś z indyka kroimy w kostkę i zasypujemy przyprawą do drobiu. Marynujemy ok. 1 godziny. Po tym czasie rozgrzewamy na patelni olej i obsmażamy mięso z każdej strony na złoty kolor. Papryki oczyszczamy z nasion, kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i dusimy około 10 minut. Dodajemy żurawinę, podlewamy gotowym sosem pieczeniowym i całość zagotowujemy. Podajemy, dekorując zieleniną.