kusza23

kusza23

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Gulasz mięsno-pieczarkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wspaniałe danie a najlepiej smakuje z ryżem.

Gulasz mięsno-pieczarkowy

Składniki:

Gulasz mięsno-pieczarkowy

 

  • 2 polędwiczki(lub inne chude mięso wieprzowe bez kości)
  • 30 dkg. pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • ok.0,5 l rosołu z kostki
  • pieprz czarny mielony, papryka słodka, sól do smaku

Sposób przygotowania:

Gulasz mięsno-pieczarkowy
Polędwiczki kroimy w drobne paski prószymy pieprzem i mąką a następnie smażymy na patelni. W garnku w tym czasie rozpuszczamy kostkę rosołową w 0,5 l wody i wrzucamy podsmażone mięso i dusimy pod przykryciem. Cebule kroimy w półksiężyce i szklimy na patelni dodajemy do garnka. Pieczarki kroimy w kostkę i również smażymy i wrzucamy do gara. Wszystko razem jeszcze chwile dusimy i doprawiamy koncentratem pomidorowym, papryką słodką, pieprzem i solą. Najlepiej smakuje na gorąco.