kasiunia.1981

kasiunia.1981

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Gulasz mięsno-warzywny wg kasiunia.1981

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Moja propozycja na szybki i smaczny obiad.

Gulasz mięsno-warzywny wg kasiunia.1981 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz mięsno-warzywny wg kasiunia.1981

 

  • 500g szynki wieprzowej
  • 2 średnie marchewki
  • 1 duża cebula(ja miałam młodą)
  • 3 średnie ząbki czosnku
  • 1 średni por (biała część)
  • kilka gałązek zielonej pietruszki
  • sól morska (do smaku)
  • grubo mielony pieprz (do smaku)
  • 1 łyżka ostrej papryki
  • 2-3 łyżki oleju do smażenia

Sposób przygotowania:

Gulasz mięsno-warzywny wg kasiunia.1981
Mięso pokroiłam w dość dużą kostkę,marchewkę i pora pokroiłam w półplasterki a cebulę i czosnek w kostkę. Na patelni rozgrzałam olej i wrzuciłam mięso.Smażyłam na dużym ogniu ok 10 min aż mięsko trochę się przyrumieniło,wlałam 1/2 szklanki wody.Gdy woda odparowała dodałam pokrojone warzywa i pikantną paprykę i dusiłam wszystko razem pod przykryciem ok 10 minut co jakiś czas mieszając. Następnie dolałam kolejne 1/2 szklanki wody i smażyłam jeszcze 5 minut już bez przykrycia. Doprawiłam wszystko solą i pieprzem,podałam z kuskusem i posypałam posiekana natka pietruszki.
Gulasz mięsno-warzywny wg kasiunia.1981
Mięso pokroiłam w dość dużą kostkę
Gulasz mięsno-warzywny wg kasiunia.1981
Na podsmazone mięso wrzuciłam pokrojone warzywa
Gulasz mięsno-warzywny wg kasiunia.1981
Do mięsa z warzywami dolałam 1/2 szklanki wody