czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Gulasz po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Gulasz ten ma bardzo ciekawy smak. Doskonały dla wielbicieli pikantnych dań.

Gulasz po meksykańsku

Składniki:

Gulasz po meksykańsku

 

  • 1/2 kg łopatki wieprzowej bez kości,
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli,
  • 1/2 puszki kukurydzy,
  • 2 cebule,
  • przyprawa do gulaszu,
  • kostka mięsna,
  • łyżka ketchupu,
  • łyżka przecieru pomidorowego,
  • łyżeczka ostrej papryki,
  • łyżka przyprawy do dań meksykańskich,
  • woda z mąką do zagęszczenia, ok. 3 czubate łyżeczki.

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz po meksykańsku
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Obficie posypać przyprawą do gulaszu. Podsmażyć. Następnie przełożyć do brytfanki lub dużego garnka, dusić, podlewając wodą. Cebule pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać do mięsa. Wrzucić kostkę mięsną . Dodać osączoną kukurydzę i fasolę. Dusić do miękkości, podlewając wodą. Doprawić. Zagęścić wodą z mąką. Podawać z ryżem lub kaszą.