madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Gulasz po węgiersku 5

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

W zasadzie jest to kapusta z mięsem ale przyprawy nadają zupełnie nowy smak

Gulasz po węgiersku 5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz po węgiersku 5

 

  • 80 dag. mięsa z łopatki
  • 1 kg. kiszonej kapusty
  • 3 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 litr bulionu
  • słodka papryka mielona do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz mielony do smaku
  • 3 ziarna jałowca

Sposób przygotowania:

Gulasz po węgiersku 5
Umyte mięso kroimy w średniej wielkości kostkę i rumienimy na rozgrzanej patelni, następnie przekładamy do garnka. Cebulę obieramy i kroimy w krążki, a potem szklimy na patelni z dodatkiem czosnku obranego i przeciśniętego przez praskę, oraz posypane mieloną papryką. Gdy się podsmaży dodać do mięsa, przyprawić solą i pieprzem. Dodać kapustę pokrojoną i jeśli jest zbyt kwaśna to odpłukaną, jagody jałowca oraz kminek , a następnie podlać bulionem i dusić do miękkości.
Gulasz po węgiersku 5
Umyte mięso kroimy w średniej wielkości kostkę
Gulasz po węgiersku 5
Pokrojone mięso rumienimy na rozgrzanej patelni
Gulasz po węgiersku 5
Cebulę pokrojoną w plasterki szklimy z dodatkiem czosnku i papryki
Gulasz po węgiersku 5
Kapustę z mięsem cebulą i przyprawami podlewamy bulionem