iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Gulasz szary z majerankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

dla wielbicieli flaczków -polecam

Gulasz szary z majerankiem

Składniki:

Gulasz szary z majerankiem

 

  • 1/2 kg biodrówka,
  • przyprawa do flaczków,
  • mąka,
  • majeranek,
  • oliwa,
  • 1 łyżka śmietana 18 proc
  • przyprawa w płynie

 

Sposób przygotowania:

Gulasz szary z majerankiem
Biodrówkę solimy ,pieprzymy i smażymy na patelni na 1 łyżeczce oliwy z obu stron . Następnie podlewamy rosołkiem warzywnym i dusimy do miękkości .Obieramy ,kroimy na kawałki .Wkładamy do wywaru ,doprawiamy przyprawa do flaczków ,majerankiem i przyprawą w płynie .Gotujemy ok 5 min ,zeby smaki połączył się .Następnie zaciągamy mąką z 1 łyzka śmietany .Gotujemy ok 5 min.