poziomka376

poziomka376

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Gulasz w chrupiącej skorupce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny gulasz w chrupiącej skórce który zachwyci każdego mężczyznę oraz małego brzdąca :) Mój mąż go porostu uwielbia.

Gulasz w chrupiącej skorupce

Składniki:

Gulasz w chrupiącej skorupce

 

  • 75 dag dowolnego mięsa ja daje karkówkę
  • 20 dag pieczarek
  • natka pietruszki
  • 1 pomidor
  • 1cebula
  • 1/4 szkl. wody
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • 4 duże okrągłe bułki lub małe chlebki

Sposób przygotowania:

Gulasz w chrupiącej skorupce
1. Z bułek odkrój czapeczki, wydrąż większość miękiszu. 2. Mięso dokładnie umyj, pokrój w kostkę, pieczarki umyć, oczyścić, następnie pokroić w plasterki, natomiast pomidor wyparzyć i zdjąć skórkę za pomocą noża po czym pokroić w ósemki. 3.Cebulę pokrój w piórka i usmaż na oleju. Dodaj mięso i pieczarki, przesmaż. Przełóż do garnka,podlej 1/4 szklanki wody, dodaj miękisz z pieczywa ( TROCHĘ ) !! , sól , pieprz. 4. Duś 50 min. Dorzuć pomidora, duś kolejne 20 min. Posyp pietruszką. 5. Gulasz podawaj w bułkach przypieczonych w piekarniku.