Sposób przygotowania:
Indyczo-grzybowy gulasz
Mięso myję i dzielę na mniejsze kawałki, podsmażam razem z pokrojoną w piórka cebulą. Gdy puści sok dodaję grzyby ( zmrożone) , nakrywam pokrywką i duszę aż grzyby się rozmrożą.
Po tym czasie dodaję przyprawy, i posiekany czosnek. Zalewam gorącą wodą, ilość zależy od potrzeby. Duszę całość do miękkości mięsa.
Na koniec zagęszczam skrobią, i doprawiam do smaku, solą i pieprzem mielonym.
Gulasz można podać z ziemniakami, świeżym chlebem, lub kaszą np. perłową czy gryczaną.
Po tym czasie dodaję przyprawy, i posiekany czosnek. Zalewam gorącą wodą, ilość zależy od potrzeby. Duszę całość do miękkości mięsa.
Na koniec zagęszczam skrobią, i doprawiam do smaku, solą i pieprzem mielonym.
Gulasz można podać z ziemniakami, świeżym chlebem, lub kaszą np. perłową czy gryczaną.
Cukiereczek13
edytaha
2milutka
zbysiowa
Edytko smacznego, właśnie dla Ciebie zostało:D
edytaha
Dziękuję! :)
ami91
zbysiowa
Dziękuję ami:)
Ela Dz
zbysiowa
Coś się znajdzie dla Ciebie Elu, zapraszam:)
Dziękuje Agatko;)