kropellka

kropellka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Gulasz wągierski wg kropellka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam przepis na ostry gulasz węgierski...

Gulasz wągierski wg kropellka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz wągierski wg kropellka

 

  • 60 dag mięsa wołowego
  • 2 cebule duże
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 ½ szkl bulionu może być z kostki
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • kminek
  • majeranek
  • oregano
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wągierski wg kropellka
Mięso umyć i pokroić w kostkę. Rozgrzać olej, wrzucić mięso i smażyć ok. 15 min. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Dodać do mięsa. Przyprawić papryką, pieprzem, majerankiem, oregano i kminkiem. Podlać częścią bulionu, dodać koncentrat i gotować ok. 40 min. W razie potrzeby podlewać rosołem. Gdy rosół się wygotuje podsypać mąką, wymieszać, podsmażyć chwilę i zalać resztą rosołu, zagotować. Doprawić solą, pieprzem i papryką według uznania. Podawać z ziemniakami lub kaszą.
Gulasz wągierski wg kropellka
Mięso umyć i pokroić w kostkę. Rozgrzać olej, wrzucić mięso i smażyć ok. 15 min.
Gulasz wągierski wg kropellka
Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Dodać do mięsa. Przyprawić papryką, pieprzem, majerankiem, oregano i kminkiem.
Gulasz wągierski wg kropellka
Gdy rosół się wygotuje podsypać mąką, wymieszać, podsmażyć chwilę i zalać resztą rosołu, zagotować.