Sposób przygotowania:
Gulasz warzywno - drobiowy
Kaszę gotujemy na sypko w osolonej wodzie.
Warzywa obieramy i myjemy. Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na oleju. Marchewkę i paprykę kroimy w kostkę. Pieczarki w plasterki. Mięso kroimy na paseczki bądź kostkę oprószamy przyprawą do kurczaka i wkładamy do lodówki na 30 minut, Następnie smażymy na oleju.
Do kurczaka dodajemy warzywa , podlewamy niewielką ilością wody i dodajmy kostkę. Dusimy 15 minut. Dodajemy odsączoną kukurydzę i przecier. Doprawimy do smaku.
Podajemy z kaszą.
Warzywa obieramy i myjemy. Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na oleju. Marchewkę i paprykę kroimy w kostkę. Pieczarki w plasterki. Mięso kroimy na paseczki bądź kostkę oprószamy przyprawą do kurczaka i wkładamy do lodówki na 30 minut, Następnie smażymy na oleju.
Do kurczaka dodajemy warzywa , podlewamy niewielką ilością wody i dodajmy kostkę. Dusimy 15 minut. Dodajemy odsączoną kukurydzę i przecier. Doprawimy do smaku.
Podajemy z kaszą.