Sposób przygotowania:
Paprykowy gulasz z żołądków drobiowych
1. Żołądki przekładam do garnka, zalewam wodą i zagotowuję. Wodę odcedzam. Na maśle podsmażam żołądki. Mięso zalewam wodą (tak by było zanurzone). Dodaję paprykę mieloną, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotuję na małym ogniu około godziny.
2. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w kostkę. Marchewkę obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieram, kroję w kostkę i szklę na oliwie. Paprykę, marchewkę i podsmażoną cebulę dodaję do gulaszu. Mieszam i gotuję 20 minut. Gulasz doprawiam do smaku solą, pieprzem, majerankiem i oregano.
2. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w kostkę. Marchewkę obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieram, kroję w kostkę i szklę na oliwie. Paprykę, marchewkę i podsmażoną cebulę dodaję do gulaszu. Mieszam i gotuję 20 minut. Gulasz doprawiam do smaku solą, pieprzem, majerankiem i oregano.
Marzena1968