Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Gulasz warzywny po niemiecku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dla amatorów warzyw,jarski gulasz na obiad albo ciepłą kolację.

Gulasz warzywny po niemiecku

Składniki:

Gulasz warzywny po niemiecku

 

  • 1kalafior,
  • 50dag.ugotowanych ziemniaków,
  • 400ml.bulionu,
  • olej
  • 1pęczek dymki,
  • 3duże pomidory,
  • 30dag.groszku z puszki,
  • natka pietruszki,
  • kurkuma,papryka,
  • sól i pieprz,
  • kilka łyżek jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:

Gulasz warzywny po niemiecku
Kalafior podzielić na różyczki , ugotować w bulionie,odcedzić.Dymki obrać,posiekać,pomidory pokroić groszek odsączyć z zalewy,ziemniaki pokroić na kawałki.Olej rozgrzać w rondlu podsmażyć dymki,dodać ziemniaki,podsmażyć,nastepnie dodać resztę warzyw,oprószyć kurkumą,solą,pieprzem i papryką.całość chwilkę poddusić.Gulasz podawać polany jogurtem.