Shizunia

Shizunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 132]

Gulasz węgierski

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny gulasz który często robi moja mama :)

Gulasz węgierski

Składniki:

Gulasz węgierski

 

  • 75dkg łopatki wołowej
  • 5 cebul
  • 2 papryki
  • wywar mięsny
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 surowe ziemniaki
  • olej
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Gulasz węgierski
Mięso na gulasz pokrój w kostkę 2m, cebulkę w talarki, ziemniaki i paprykę w kostkę. Na patelni rozgrzej tłuszcz podsmarz na złoty kolor cebylę przełóż ją do innego naczynia. W tym samym tłuszczu smaż porcjami mięso i przekładaj do garnka. Oprusz mąką.
Mięso połącz z cebulą zalej taką ilością wody lub wywaru aby zakrył mięso. Dodaj koncentrat i duś pod przykryciem 2 godziny. Pod koniec duszenia dodaj ziemniaku po 5min. paprykę (można dać czuszkę ale usuń ją przed podaniem potrawy).

Smacznego!