Sposób przygotowania:
Gulasz węgierski
Mięso na gulasz pokrój w kostkę 2m, cebulkę w talarki, ziemniaki i paprykę w kostkę. Na patelni rozgrzej tłuszcz podsmarz na złoty kolor cebylę przełóż ją do innego naczynia. W tym samym tłuszczu smaż porcjami mięso i przekładaj do garnka. Oprusz mąką.
Mięso połącz z cebulą zalej taką ilością wody lub wywaru aby zakrył mięso. Dodaj koncentrat i duś pod przykryciem 2 godziny. Pod koniec duszenia dodaj ziemniaku po 5min. paprykę (można dać czuszkę ale usuń ją przed podaniem potrawy).
Smacznego!
Mięso połącz z cebulą zalej taką ilością wody lub wywaru aby zakrył mięso. Dodaj koncentrat i duś pod przykryciem 2 godziny. Pod koniec duszenia dodaj ziemniaku po 5min. paprykę (można dać czuszkę ale usuń ją przed podaniem potrawy).
Smacznego!