Sposób przygotowania:
Gulasz węgięrski z ziemniaczkami :)
Mięso i boczek kroimy w większą kostkę, wrzucamy do woka lub większego garnka, oprószamy solą, pieprzem, czosnkiem i papryką i smażymy kilka minut do zarumienia. Ziemniaki obieramy i kroimy w księżyce, cebulę kroimy w piórka a paprykę w średniej grubości paski. Całośc dodajemy do smażącego się mięsa, dorzucamy fasolkę szparagową i trzymamy na wolnym ogniu. W między czasie w 250ml wody rozpuszczamy kostkę rosołową i wlewamy do woka. Przykrywamy i dusimy ok 50-60minut. Mieszamy co jakiś czas. Na koniec w niecałej szklance wody rozrabiamy gulasz Knoor i wlewamy do całosci, dokładnie mieszając danie. Trzymamy na wolnym ogniu jeszcze ok 10 minut. Podajemy gorące w miseczkach. Smacznego!