Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy
Mięso opłukać,pokroić w duże kostki.Pozsypać gałką muszkatołową i paprykami ostrą i słodką.Posolić,zalać olejem.Dobrze wymieszać i wstawić na godzinę do lodówki (lub krócej).Usmażyć mięso na oleju,którym było zalane.W trakcie smażenia dodać pokrojone w półplastry cebule i pokrojone w grube półplastry ogórki kiszone.Można też dać pieczarki czy paprykę surową pokrojone..Gdy mięso się dobrze podsmaży z obu stron podlać wodą,tak aby było tylko pokryte do górnej krawędzi,opieprzyć,wrzucić kostkę mięsną i dusić ok.40 minut.W razie czego uzupełniać wodą,aby mięso było przykryte.Wlać czerwone wino i gotować,aż wszystkie składniki będą miękkie.Sos myśliwski rozrobić w połowie szklanki zimnej wody,wlać do gulaszu,pogotować ok.5 minut.Ew.doprawić solą i pieprzem.
misia53
siwa12345