MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Gulasz wieprzowy na winie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny gulasz wołowy z dodatkiem śliwek suszonych.

Gulasz wieprzowy na winie

Składniki:

Gulasz wieprzowy na winie

 

  • 1 kg wieprzowiny pokrojonej w kostkę
  • 500 g suszonych śliwek
  • 1 duża cebula drobno posiekana
  • 0,5 l białego wytrawnego wina
  • 1 łyżeczka startego świeżego imbiru
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy na winie
W garnku zeszklić cebulę na oliwie. Dodać mięso i przyprawy. Obsmażać przez kilka minut. Przykryć wodą i gotować na wolnym ogniu przez 1 godziny. W tym czasie zalać śliwki winem i odstawić. 5 minut przed końcem gotowania mięsa dodać odsączone śliwki i gotować razem. Doprawić mięso do smaku solą i pieprzem .