malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Gulasz wieprzowy z karkówki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Gulasz taki często robię na obiad, bo jest prosty w wykonaniu a jest naprawdę smaczny. Warto go przygotować.

Gulasz wieprzowy z karkówki

Składniki:

Gulasz wieprzowy z karkówki

 

  • 1 kg karkówki wieprzowej,
  • 4 marchewki,
  • 4 pietruszki,
  • 1 średni seler,
  • 3 łyżki keczupu,
  • 2 listki laurowe,
  • kilka ziarenek ziela angielskiego,
  • 2 woreczki kaszy gryczanej,
  • sól,
  • pieprz,
  • szklanka bulionu warzywnego.

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z karkówki
Mięso, warzywa kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię z gorącym olejem, smażymy 10 min, solimy, pieprzymy, przekładamy do rondla podlewamy bulionem, dodajemy listki, ziele angielskie oraz keczup i dusimy 30 min. Podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną lub po prostu ziemniakami. W zależności od preferencji.