Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z kukurydzą i pomidorami
Mięso kroimy w sporą kostkę, przekładamy na cedzak i przelewamy wodą, odsączamy. Kukurydzę przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy.
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Mięso osuszamy na papierowym ręczniku i przekładamy na rozgrzany olej, smażymy około 5 minut. Przesmażone mięso wkładamy do gotującej się wody. Na tym samym oleju przesmażamy cebulę z czosnkiem na złoty kolor, dokładamy do gotującego się mięsa.
Po około 50 minutach gotowania dokładamy odsączoną kukurydzę i pomidory z puszki raz przyprawy.
Gotujemy przez około 10 minut, aż sos zgęstnieje.
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Mięso osuszamy na papierowym ręczniku i przekładamy na rozgrzany olej, smażymy około 5 minut. Przesmażone mięso wkładamy do gotującej się wody. Na tym samym oleju przesmażamy cebulę z czosnkiem na złoty kolor, dokładamy do gotującego się mięsa.
Po około 50 minutach gotowania dokładamy odsączoną kukurydzę i pomidory z puszki raz przyprawy.
Gotujemy przez około 10 minut, aż sos zgęstnieje.