kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 971]

Gulasz wieprzowy z kukurydzą i pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczny gulasz. Gulasz przygotowałam z karkówki z dodatkiem kukurydzy konserwowej i pomidorów. Polecam na obiad.

Gulasz wieprzowy z kukurydzą i pomidorami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wieprzowy z kukurydzą i pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z kukurydzą i pomidorami
Mięso kroimy w sporą kostkę, przekładamy na cedzak i przelewamy wodą, odsączamy. Kukurydzę przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy.

Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Mięso osuszamy na papierowym ręczniku i przekładamy na rozgrzany olej, smażymy około 5 minut. Przesmażone mięso wkładamy do gotującej się wody. Na tym samym oleju przesmażamy cebulę z czosnkiem na złoty kolor, dokładamy do gotującego się mięsa.

Po około 50 minutach gotowania dokładamy odsączoną kukurydzę i pomidory z puszki raz przyprawy.

Gotujemy przez około 10 minut, aż sos zgęstnieje.
Gulasz wieprzowy z kukurydzą i pomidorami
Pokrojone mięso wkładamy do cedzaka, przelewamy wodą.
Gulasz wieprzowy z kukurydzą i pomidorami
Obraną cebulę kroimy w kostkę, czosnek w kosteczkę.
Gulasz wieprzowy z kukurydzą i pomidorami
Pokrojone mięso smażymy na rozgrzanym oleju.
Gulasz wieprzowy z kukurydzą i pomidorami
Wszystkie składniki na gulasz gotujemy do miękkości.