Sposób przygotowania:
Łosoś w glazurze miodowo - imbirowej
► Marynata miodowo-imbirowa: składniki - olej, sos sojowy, miód, sok z cytryny, czosnek, imbir, wymieszać ze sobą w blenderze i doprawić solą i pieprzem.
► Dzwonki z łososia oczyścić z łusek, umyć pod zimną wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rybę obtoczyć ze wszystkich stron w marynacie i odstawić w chłodne miejsce na conajmniej 3 godziny.
► Zamarynowaneg łososia razem z marynatą przełożyć do naczyniu żaroodpornym i zapiekać w nagrzanym piekarniku przez około 20 - 25 minut w 180C / Termoobieg /. Na 10 minut przezd końcem pieczenia ułożyć na rybie gałązki świeżych ziół.
► Dzwonki z łososia oczyścić z łusek, umyć pod zimną wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rybę obtoczyć ze wszystkich stron w marynacie i odstawić w chłodne miejsce na conajmniej 3 godziny.
► Zamarynowaneg łososia razem z marynatą przełożyć do naczyniu żaroodpornym i zapiekać w nagrzanym piekarniku przez około 20 - 25 minut w 180C / Termoobieg /. Na 10 minut przezd końcem pieczenia ułożyć na rybie gałązki świeżych ziół.
zbysiowa