sylwia19864

sylwia19864

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

gulasz wieprzowy z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

idealny sosik do klusków śląskich czy kopytek gorąco polecam

gulasz wieprzowy z papryką

Składniki:

gulasz wieprzowy z papryką

 

  • ok 1 kg mięsa gulaszowego wieprzowego
  • 3 duże cebule
  • 2 czerwone papryki
  • opakowanie sosu pieczeniowego ciemnego
  • 2 kostki rosołowe mięsne
  • sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
  • półtorej łyżki mąki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

gulasz wieprzowy z papryką
1. mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju na brązowy kolor
2. dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, smażymy do momentu aż się zeszkli
3. dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę, całość mieszamy i chwilę razem podsmażamy
4. całość zalewamy gorącą wodą tak żeby zakryć mięso
5. dodajemy kostki rosołowe, ziele i liść
6. sos pieczeniowy rozrabiamy wg przepisu na opakowaniu, dodajemy do naszego sosu
7. całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem
8. zaprawiamy mąką zmieszaną z wodą