polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Gulasz wieprzowy z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Najlepiej smakuje podany z ryżem i warzywną surówką

Gulasz wieprzowy z pieczarkami

Składniki:

Gulasz wieprzowy z pieczarkami

 

  • 1/2 kg łopatki wieprzowej
  • 10 dag wędzonego boczku
  • 20 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki przyprawy warzywnej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z pieczarkami
Łopatkę ugotować z dodatkiem przyprawy warzywnej. Ugotowane mięso oraz boczek pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, cebulę pokroić w kosteczkę. Na oleju poddusić pokrojoną cebulę z pieczarkami. Następnie dodać mięso, oprószyć mąką,podlać niewielką ilością wody i dusić przez 10 minut,. Doprawić solą i pieprzem do smaku.