Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z soczewicą i papryką kiszoną
Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w dużą kostkę. Przekładamy do miski i wsypujemy przyprawy, mieszamy. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy cebulę w kostkę, czosnek w kosteczkę.
Na rozgrzanym smalcu smażymy pokrojone warzywa i mięso przez kilka minut, przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Wkładamy listek laurowy i ziele angielskie. Gotujemy przez około 1 godzinę. W tym czasie kroimy kiszoną paprykę w kostkę.
Do gulaszu dodajemy soczewicę, a po następnych 10 minutach dokładamy pokrojoną paprykę. Doprawiamy do smaku i zagotowujemy.
Na rozgrzanym smalcu smażymy pokrojone warzywa i mięso przez kilka minut, przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Wkładamy listek laurowy i ziele angielskie. Gotujemy przez około 1 godzinę. W tym czasie kroimy kiszoną paprykę w kostkę.
Do gulaszu dodajemy soczewicę, a po następnych 10 minutach dokładamy pokrojoną paprykę. Doprawiamy do smaku i zagotowujemy.