Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z soczewicą
Mięso płuczemy i kroimy w kostkę. Przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę i czosnek szklimy w garnku na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodajemy koncentrat, łyżeczkę słodkiej papryki i szczyptę ostrej. Następnie dodajemy pomidory i mięso. Zalewamy niewielką ilością wody. Dodajemy przyprawy do smaku. Całość dusimy, aż mięso będzie prawie miękkie. Następnie dodajemy wypłukaną soczewicę. Dusimy co jakiś czas mieszając, aż wszystko będzie miękkie. Smacznego!
![Gulasz wieprzowy z soczewicą Gulasz wieprzowy z soczewicą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-wieprzowy-z-soczewica-329582.jpg)
![Gulasz wieprzowy z soczewicą Gulasz wieprzowy z soczewicą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-wieprzowy-z-soczewica-329583.jpg)
![Gulasz wieprzowy z soczewicą Gulasz wieprzowy z soczewicą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-wieprzowy-z-soczewica-329584.jpg)
![Gulasz wieprzowy z soczewicą Gulasz wieprzowy z soczewicą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-wieprzowy-z-soczewica-329585.jpg)