Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z warzywami.
Mięso pokroić w niewielką kostkę i trochę posolić.Smalec rozgrzać na patelni i obsmażyć mięsko na złoty kolor.Mięso przełożyć do garnka a na tłuszczu lekko podsmażyć por pokrojony w plastry i czosnek.Smażyć tylko do chwili aż por zmięknie.Nie rumienić bo całość zrobi się gorzka.Dodajemy pora do mięsa.Dorzucamy listek i ziele.Podlewamy wodą i dusimy ok 30 min.Następnie dodajemy obrane i pokrojone w drobną kostkę seler i marchew.Dusimy wszystko do miękkości.Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy.Przyprawiamy papryka,sola i pieprzem.Zagotowujemy.Jeśli gulasz wydaje sie nam zbyt rzadki to zagęszczamy go mąką.
Podajemy z kaszą gryczaną lub jako samodzielne danie.
Podajemy z kaszą gryczaną lub jako samodzielne danie.
evita0007