hathor5

hathor5

Szef Kuchni
[Przepisów: 51]

Gulasz wieprzowy z warzywami 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gulasz wieprzowy z warzywami

Gulasz wieprzowy z warzywami 4 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz wieprzowy z warzywami 4

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z warzywami 4
Do rondelka wlać odrobinę oleju i wsypać paprykę, aby się trochę przydymiła. Mięso umyć pokroić i osuszyć, a na końcu dodać do papryki. Chwilę podsmażyć. Po kilku minutach dodać warzywa, liść laurowy i ziele angielskie, podlać wodą (można dodać kilka kropel sosu sojowego, wtedy mięso szybciej zmięknie) i dusić pod przykryciem od 0,5 godziny do 1,5 ( w zależności jak miękkie mięso chcemy uzyskać). Wyjąć por, pietruszkę i seler. Marchewkę zgnieść i zostawić w garnku. Pieczarki, cukinię i paprykę kroimy w talarki i dorzucamy do miękkiego mięsa i gotujemy jeszcze z 10 minut. W razie konieczność dodać odrobinę wody lub bulionu, aby uzyskać więcej sosu. I smacznego.
Gulasz wieprzowy z warzywami 4
Mięso umyć i pokroić, następnie wrzucić do papryki
Gulasz wieprzowy z warzywami 4
Po podsmażeniu mięsa dorzucić obrane warzywa
Gulasz wieprzowy z warzywami 4
Kiedy mięso zmięknie wyjąć warzywa i dodać paprykę, pieczarki i cukinię.