Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z warzywami 4
Do rondelka wlać odrobinę oleju i wsypać paprykę, aby się trochę przydymiła. Mięso umyć pokroić i osuszyć, a na końcu dodać do papryki. Chwilę podsmażyć. Po kilku minutach dodać warzywa, liść laurowy i ziele angielskie, podlać wodą (można dodać kilka kropel sosu sojowego, wtedy mięso szybciej zmięknie) i dusić pod przykryciem od 0,5 godziny do 1,5 ( w zależności jak miękkie mięso chcemy uzyskać). Wyjąć por, pietruszkę i seler. Marchewkę zgnieść i zostawić w garnku. Pieczarki, cukinię i paprykę kroimy w talarki i dorzucamy do miękkiego mięsa i gotujemy jeszcze z 10 minut. W razie konieczność dodać odrobinę wody lub bulionu, aby uzyskać więcej sosu. I smacznego.