agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

gulasz wołowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

czysty gulasz do ziemniaczków

gulasz wołowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

gulasz wołowy

 

  • wołowina 1/2 kg
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • sosier 1 łyżka
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

gulasz wołowy
mięso kroimy w kostkę. podsmażamy na oleju. następnie solimy i pieprzymy oraz posypujemy papryką słodką w proszku.podlewamy ciepłą wodą ( tak aby zakryła mięso) i dusimy 1 godzinę. gdy mięso będzie już miękkie dodajemy sosier i podgotowujemy 5 minut. serwować z czym tylko zechcemy:) Smacznego:)
gulasz wołowy
mięso czerwone jest bardzo zdrowe, dlatego min raz w tygodniu jest na moim stole
gulasz wołowy
mięso czerwone jest bardzo zdrowe, dlatego min raz w tygodniu jest na moim stole
gulasz wołowy
mięso czerwone jest bardzo zdrowe, dlatego min raz w tygodniu jest na moim stole