polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Gulasz wołowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mojej rodzinie najlepiej smakuje z domowymi kluseczkami

Gulasz wołowy

Składniki:

Gulasz wołowy

 

  • 1/2 kg karkówki wołowej
  • 2 cebule
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szklanka rosołu
  • 1/2 szklanka śmietany 18% do zupy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz wołowy
Mięso umyć i osuszyć, pokroić w kostkę, obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju. Cebulę pokroić w kostkę i poddusić na osobnej patelni. Dodać do mięsa, podlać rosołem, dodać sól i pieprz i udusić do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie odstawić z ognia i dodać śmietanę.