pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Gulasz wołowy w sosie z zielonego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gulasz wołowy w sosie z zielonego pieprzu marynowanego

Gulasz wołowy w sosie z zielonego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wołowy w sosie z zielonego

 

  • wołowina 50 dag
  • zielony pieprz marynowany 3 łyżeczki
  • pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku
  • bulion 200ml
  • oliwa extra vergine do smażenia
  • tymianek do smaku
  • śmietana 18% 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Gulasz wołowy w sosie z zielonego
Wołowinę kroję w kostkę pożądanej wielkości. Przyprawiam pieprzem kolorowym. Na patelni rozgrzewam oliwę. Wrzucam wołowinę i na dużym ogniu smażę do zbrązowienia. Dodaję marynowany pieprz zielony. Chwilę smażę i podlewam bulionem. Posypuję tymiankiem i pod przykryciem duszę około 30-40 minut. Śmietanę hartuję z odrobiną lekko ostudzonego sosu. Zahartowaną dodaję na koniec duszenia mięsa. Chwilę podgrzewam i gotowe. Podałem z kaszą jęczmienną. Smacznego.
Gulasz wołowy w sosie z zielonego
Mięso wołowe kroimy w kostkę i przyprawiamy
Gulasz wołowy w sosie z zielonego
Do smażącego się mięsa dodajemy marynowany zielony pieprz
Gulasz wołowy w sosie z zielonego
Do smażącego się mięsa wlewamy bulion i dodajemy tymianek
Gulasz wołowy w sosie z zielonego
Całość zasiągamy zahartowaną śmietaną