Renia (Kot w kuchni)

Renia (Kot w kuchni)

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 23]

Gulasz wołowy z czerwonym winem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny tradycyjny gulasz wołowy z dodatkiem czerwonego wina w towarzystwie kaszy jęczmiennej

Gulasz wołowy z czerwonym winem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wołowy z czerwonym winem

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wołowy z czerwonym winem
1. Mięso wołowe umyć, pokroić w kostkę 3-4cm. Wrzucić mięso do garnka z olejem, smażyć ok 10min. Po tym czasie dodać przyprawy i podlać winem ( połową porcji). Dusić przez ok 1 godzinę. 2. W miedzy czasie ugotować kaszę wg przepisu na opakowaniu. 3. Do mięsa dodać pokrojoną paprykę, cebulę, obraną pietruszkę, seler. Dusić jeszcze 30 min, podlewając pozostałym winem. 4. Wyjąć podduszone warzywa, wystudzić i zmiksować blenderem. Dodać łyżkę mąki, wymieszać i przelać do garnka z mięsem. Doprowadzić sos do wrzenia i chwilę jeszcze gotować, aż zgęstnieje. 5. Mięso podawać z ugotowaną wcześniej kaszą jęczmienną.
Gulasz wołowy z czerwonym winem
Mięso wołowe umyć, pokroić w kostkę 3-4cm.
Gulasz wołowy z czerwonym winem
Wrzucić mięso do garnka z olejem, smażyć ok 10min. Po tym czasie dodać przyprawy i podlać winem ( połową porcji). Dusić przez ok 1 godzinę. W miedzy czasie ugotować kaszę wg przepisu na opakowaniu.
Gulasz wołowy z czerwonym winem
Do mięsa dodać pokrojoną paprykę, cebulę, obraną pietruszkę, seler. Dusić jeszcze 30 min, podlewając pozostałym winem.
Gulasz wołowy z czerwonym winem
Wyjąć podduszone warzywa, wystudzić i zmiksować blenderem. Dodać łyżkę mąki, wymieszać i przelać do garnka z mięsem. Doprowadzić sos do wrzenia i chwilę jeszcze gotować, aż zgęstnieje. Mięso podawać z ugotowaną wcześniej kaszą jęczmienną.