Sposób przygotowania:
Gulasz wołowy z czerwonym winem
1. Mięso wołowe umyć, pokroić w kostkę 3-4cm. Wrzucić mięso do garnka z olejem, smażyć ok 10min. Po tym czasie dodać przyprawy i podlać winem ( połową porcji). Dusić przez ok 1 godzinę. 2. W miedzy czasie ugotować kaszę wg przepisu na opakowaniu. 3. Do mięsa dodać pokrojoną paprykę, cebulę, obraną pietruszkę, seler. Dusić jeszcze 30 min, podlewając pozostałym winem. 4. Wyjąć podduszone warzywa, wystudzić i zmiksować blenderem. Dodać łyżkę mąki, wymieszać i przelać do garnka z mięsem. Doprowadzić sos do wrzenia i chwilę jeszcze gotować, aż zgęstnieje. 5. Mięso podawać z ugotowaną wcześniej kaszą jęczmienną.