czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Gulasz z cebulą

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Mój mąż uwielbia gulasze, dlatego zawsze staram się zrobić nieco inny. Ten był naprawdę bardzo smaczny:)

Gulasz z cebulą

Składniki:

Gulasz z cebulą

 

  • 1/2 kg łopatki bez kości,
  • 3 duże cebule,
  • łyżka margaryny,
  • kostka mięsna,
  • 3 łyżki pikantnego keczupu,
  • czubata łyżeczka musztardy,
  • sól
  • 3 łyżeczki mąki.

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z cebulą
Mięso pokroić w kostkę. Wraz z margaryną przełożyć do brytfanki, lekko podsmażyć, zalać wodą tak by mięso było całe przykryte. Dodać kostkę mięsną oraz pokrojone w pół talarki cebule. Dusić ok. godz. na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając i uzupełniając wodę. Dodać keczup, musztardę, doprawić. Zaciągnąć wodą z mąką.