Sposób przygotowania:
Gulasz z cebulą i pieczarkami
Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę. W brytfance rozgrzać kilka łyżek oleju, zrumienić na nim kawałki mięsa. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pieczarki pokroić w półplasterki. Cebulę i pieczarki dodać do mięsa. Smażyć razem kilka minut, co chwilę mieszając. Do mięsa z grzybami i cebulą dodać przyprawę do gulaszu, paprykę sól i pieprz. Wymieszać, chwilę podsmażać, cały czas mieszając. Wlać 3 szklanki wody. Dusić na średnim ogniu pod przykryciem ok. 1 godzinę, co jakiś czas mieszając. Mąkę dokładnie wymieszać z 1 szklanką zimnej wody, zagęścić nią sos. Doprowadzić do wrzenia. Gdyby sos wyszedł zbyt gęsty, dolać więcej wody.