Sposób przygotowania:
Wege gulasz z cieciorką
Ciecierzycą zalać dużą ilością wody i odstawić na noc. Następnie odcedzić i wrzucić do gotującej się osolonej wody. Gotować do miękkości.
Cebulę obrać posiekać, czosnek obrać i przepuścić przez praskę podsmażyć. Paprykę umyć usunąć nasiona pokroić w paseczki, cukinie pokroić w krążki, pomidorki pokroić Wszystko dodać do cebuli i czosnku z chili. Wlać bulion i dodać przecier. Całość dusić aż warzywa będą miękkie, wtedy wrzucić ciecierzycę i zagotować.
Garnek odkryć i gotować na małym ogniu ok 25 minut aż sos trochę odparuje i zgęstnieje. Doprawić do smaku.
Cebulę obrać posiekać, czosnek obrać i przepuścić przez praskę podsmażyć. Paprykę umyć usunąć nasiona pokroić w paseczki, cukinie pokroić w krążki, pomidorki pokroić Wszystko dodać do cebuli i czosnku z chili. Wlać bulion i dodać przecier. Całość dusić aż warzywa będą miękkie, wtedy wrzucić ciecierzycę i zagotować.
Garnek odkryć i gotować na małym ogniu ok 25 minut aż sos trochę odparuje i zgęstnieje. Doprawić do smaku.