eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Gulasz rybno-grzybowy Eli

  • 13
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 26

Pyszny gulasz podany,dla wytwornej Damy.

Gulasz rybno-grzybowy Eli

Składniki:

Gulasz rybno-grzybowy Eli

 

  • 1 duży filet pangi(około 50 dkg)
  • 35 dkg małych podgrzybków(ja dałam mrożone)
  • 2 mniejsze marchewki
  • 1 średni por,biała część(może być cebula)
  • sól,pieprz,maggi
  • olej
  • 2 torebki ryżu
  • 1 łyżka mąki
  • słodka śmietana

 

  • Marynata do ryby:
  • 3 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 3 łyżki soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Gulasz rybno-grzybowy Eli
Rozmrożoną rybę umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę(około 2x2 cm).Składniki marynaty wymieszać,połączyć z rybą i wstawić do lodówki na 2 godziny.Obrane marchewki pokroić w talarki(jeśli jest grubsza,w pół talarki)i ugotować.Rybę obsmażyć na gorącym oleju.Podgrzybki(rozmrożone i odsączone-wodę z pod grzybów zachować)przesmażyć na oleju,dodać pokrojonego w pół krążki pora.Przesmażyć,dodać ugotowaną marchewkę,rybę,doprawić do smaku solą,pieprzem,delikatnie wymieszać i jeszcze chwilę smażyć.Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.Wodę smakową z rozmrożonych podgrzybków wlać do rondla,dolać wody,zagotować.Mąkę rozprowadzić wodą,wlać do wywaru i chwilę gotować.Na koniec doprawić solą,pieprzem maggi i słodką śmietaną.Gulasz podawać z ryżem polanym sosem.Smacznego!