Sposób przygotowania:
Gulasz rybno-grzybowy Eli
Rozmrożoną rybę umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę(około 2x2 cm).Składniki marynaty wymieszać,połączyć z rybą i wstawić do lodówki na 2 godziny.Obrane marchewki pokroić w talarki(jeśli jest grubsza,w pół talarki)i ugotować.Rybę obsmażyć na gorącym oleju.Podgrzybki(rozmrożone i odsączone-wodę z pod grzybów zachować)przesmażyć na oleju,dodać pokrojonego w pół krążki pora.Przesmażyć,dodać ugotowaną marchewkę,rybę,doprawić do smaku solą,pieprzem,delikatnie wymieszać i jeszcze chwilę smażyć.Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.Wodę smakową z rozmrożonych podgrzybków wlać do rondla,dolać wody,zagotować.Mąkę rozprowadzić wodą,wlać do wywaru i chwilę gotować.Na koniec doprawić solą,pieprzem maggi i słodką śmietaną.Gulasz podawać z ryżem polanym sosem.Smacznego!
p.haju
Muszę gnać do "rybnego" po Pangę, ot taki niezamierzony jogging :))
grazka
jaNina
Naczytałam sie na temat pangi....i przestałam kupować.
eli_555
Można dać inną rybkę,tylko filet musi być dosyć gruby.
Sarenka
eli_555
Panga jest taka raczej bezsmakowa i musi poleżeć w marynacie.A sos sojowy jest lepszy od soli.
bogda46
eli_555
Może być inna ryba.Ja akurat miałam 1 duży filet pangi i na 5 osób było za mało,więc wymyśliłam nowe danie.
Dorcia
ewa19614
luna
teresa.rembiesa
misia14