Sposób przygotowania:
Rulasz czyli rybny gulasz
Warzywa obrać, umyć i osuszyć. Por pokroić na pół plasterki. Marchewkę i pietruszkę pokroić na długie słupki, seler na cienki plasterki. W rondelku rozgrzać około 2-3 łyżki oleju sezamowego. Dodać por i lekko go zeszklić. Następnie dodać resztę warzyw/ Przez około 2 minuty smażyć. Dodać pół szklanki wody, przykryć i dusić do miękkości. Ogórka pokroić w kostkę średniej wielkości. Dodać do warzyw. Zdjąć pokrywkę i dusić razem około 5 minut. Zdjąć z ognia. Rybę umyć, osuszyć i pokroić na kawałki o wielkości 2cm. Na patelni rozgrzać resztę oleju i dodać rybę. Po chwili dodać 1 łyżeczkę sosu sojowego. Smażyć rybę około 5 minut. Przełożyć do warzyw używając łyżki cedzakowej. Rondelek ponownie postawić na ogień. Doprowadzić do wrzenia. W miseczce wymieszać mąkę z 1/3 szklanki wody oraz sosem sojowym i rybnym. Mieszankę przelać do rondelka, zagotować. Zdjąć z ognia. Doprawić pieprzem. Podawać z czym kto lubi:) Smacznego!