malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Gulasz rybno-warzywny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne wegetariańskie danie, często przygotowuję ja na obiad gdy rodzina chce odsapnąć od potraw mięsnych, podaję ten gulasz z ryżem.

Gulasz rybno-warzywny

Składniki:

Gulasz rybno-warzywny

 

Sposób przygotowania:

Gulasz rybno-warzywny
Ryby kroimy w kostkę, pieczarki na małe części, pory w talarki, cebulę w piórka, pomidory parzymy, zdejmujemy skórkę i siekamy, marchewkę ścieramy na tarce. Przekładamy warzywa do rondla, zalewamy bulionem, dodajemy ziele angielskie, przeciśnięty czosnek, solimy, pieprzymy, dusimy 15 min. następnie dodajemy ryby i dusimy jeszcze 10 min.