Sposób przygotowania:
Gulasz z dziczyzny z czerwoną cebulą
Karkówkę z dzika kroimy w paski. Następnie w kostkę. Przekładamy do miseczki. Miód poddajemy kąpieli wodnej. Do płynnego dodajemy musztardę sarepską. Mieszamy. Tak przygotowaną miksturą polewamy dziczyznę. Kolendrę ucieramy w moździerzu wraz z zielem angielskim. Dodajemy do mięsa. Doprawiamy jeszcze solą do smaku i wszystko dokładnie mieszamy. Zalewamy wszystko czerwonym winem i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Następnego dnia na patelni rozpuszczamy smalec. Na rozgrzany wrzucamy cebulę czerwoną pokrojoną w dużą kostkę. Chwilę smażymy po czym cebulę doprawiamy solą oraz suszoną papryczką chili. Gdy cebulą zmięknie zwiększamy ogień. Wrzucamy marynowane mięso z dzika. Smażymy cały czas mieszając, aby nic się nie przypaliło. Po 4-5 minutach ogień zmniejszamy i podlewamy przegotowaną wodę. Dokładnie mieszamy, aby woda wymieszała się tworząc sos. W razie potrzeby podsypujemy łyżeczkę mąki i ponownie mieszamy. Chwilę smażymy i gotowe. Do oddzielnego garnka przesypujemy przepłukaną kaszę jęczmienną. Zalewamy dwoma szklankami wody i solimy. Dodajemy 3 łyżki sosu z patelni i gotujemy na małym ogniu do momentu wyparowania wody. Gulasz podajemy z tak przygotowaną kaszą. Smacznego.